רבים מפחדים להתעסק עם דגים, וחבל. זהו חומר גלם מאוד קל ומהיר להכנה. ניתן היום למצוא דגים טריים ונקיים לגמרי מעצמות במרכולים. זה המתכון קל וניתן להכין ממנו גם כמות גדולה, אפילו כמנת דג לארוחת החג. במקרה כזה אני מכינה את כל השלבים עד להכנסה לתנור ומכניסה לתנור ממש לפני האוכל ואז אין צורך לחמם מחדש. יחד עם זאת זוהי מנה שאינה מאבדת מטעמה גם בחימום חוזר.
פילה אמנון (או דניס) על פרוסת חציל קלוי בטחינה
מצרכים –
6 פרוסות פילה דניס/אמנון נקיות לגמרי מעצמות
6 פרוסות גדולות בעובי 1. ס"מ של חציל (פרוס לאורך)
שמן זית
מלח פלפל ואפשר גם זרעי כוסברה טחונים.
מצרכים לטחינה
250 גרם טחינה
מיץ מלימון
3 שיני שום כתושות
מים עד לסמיכות הרצוייה.
מלח
צנוברים לעיטור
אופן ההכנה
- פורסים את החציל לאורך, ממליחים ומשאירים לכחצי שעה. מנגבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית מורחים שמן גם על החציל.
- מחממים תנור ל- 200 מעלות מכניסים את התבנית ל15-20 דקות, עד שפרוסות החציל משחימות מעט.
- ממליחים ומפלפלים את הדגים, ובוזקים כוסברה טחונה (לא חובה)
- מניחים על כל פרוסת חציל פרוסת דג.
- מכינים את הטחינה (לפי הטעם – אפשר בהחלט להוסיף פטרוזיליה ופלפל חריף ולהכין כמות גדולה יותר שיהיה בבית).
- שופכים על כל מנת דג כף נדיבה של טחינה, מעטרים בצנוברים ומכניסים לתנור לכ-15 דקות. אם הדגים מעוד עבים ייתכן יותר זמן.