מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

לביבות חומוס עדשים וקישואים

פורסם בתאריך 15.12.2014 ע"י יעל שראל

 גלגולו של מתכון

 

אז היה לי מתכון של קציצות זוקיני וחומוס שאני מכינה כמו את כל הקציצות כמו כדורי פלאפל.

הנה המתכון:

 

מצרכים

1 כוס קמח חומוס

¼ כוס קמח חומוס

2 כוסות קישואים מגוררים דק וסחוטים היטב

1 בצל בינוני, קצוץ דק וסחוט היטב

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית כמון טחון

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים ליצור קציצות – ביד בעזרת שתי כפות או מכשיר פלאפל.

להניח על נייר אפייה משומן ולאפות ב-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמשחים ומתייצב.

 

ואז הגיע חנוכה וצריך לביבות!

 

לביבות חומוס/עדשים וקישואים (ורסיה צמחונית)

מצרכים

2 כוסות קישואים מגוררים גס וסחוטים היטב

½ בצל

(פטרוזיליה רק אם רוצים)

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל

1 ביצה

2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים כתומות (ניתן להשיג בחנויות טבע או לבקש בחנות תבלינים שיטחנו לכם)

 

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים

לשמן נייר אפייה ולהניח בעזרת כף לביבות על הנייר לשטח מעט עם גב הכף ולאפות ב- 180 מעלות כ- 15-20 דקות עד שיצהיב ומשחים.

כמובן שפעם בשנה (בחנוכה, אפשר גם לטגן).

 

ורסיה טבעונית

במקום הביצה לשים בתוך התערובת 2 כפות שמן זית.

 

אז זהו זה מה שעושים להם למתכונים – אם הם באו מבית טוב זה ממש קל, אבל גם למושחתים אפשר לעשות את זה : ל"גייר" אותם למטבח הבריא...


לביבות חומוס עדשים וקישואים

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים