מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

פלאפל זוקיני וחומוס

פורסם בתאריך 1.12.2014 ע"י יעל שראל

גם זה פלאפל – פשוט ובריא

 

מצרכים

כוס קמח חומוס (ניתן להשיג בחנויות טבע או בחנויות תבלינים)

2 כוסות זוקיני/קישואים מגוררים בפומפיה דקה

בצל גדול מגורר או בלהב מתכת במעבד מזון

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

¼ כוס שמן זית

½ כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

את הקישואים/זוקיני אני מעבירה במעבד מזון בפומפיה הדקה ואז נותנת שני פולסים עם להב המתכת. סוחטת ושמה בקערה.

את הבצל שחתוך לחתיכות גדולות עם הפטרוזיליה אני טוחנת במעבד מזון בלהב המתכת, סוחטת ושמה בקערה.

מוסיפה את כל המצרכים האחרים ומערבבת היטב.

אם התערובת נוזלית מידי סימן שלא סחטתם טוב וניתן להוסיף מעט קמח חומוס.

ליצור כדורי פלאפל עם מכשיר הפלאפל, להניח על נייר אפייה משומן בשמן זית, למרוח בעדינות עם מברשת מעט שמן זית גם על הקציצות ולאפות ב 180 מעלות כ-20 דקות – לבדוק שהקציצות שחומות ויציבות. סימן נוסף הוא שהן ניתקות בקלות מהנייר.

פלאפל זוקיני וחומוס

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים