מצרכים
2 כוסות אורז בסמטי מלא או עגול מלא
5 כוסות מים רותחים (או קרים)
כפית מלח
1/2 כוס מאש (ניתן להכין כמות גדולה יותר של מאש ולהקפיא בשקיות)
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
את המאש להשרות 1/2 שעה לפני ואז לבשל במים 20 דקות(אם לא משרים הבישול לוקח כחצי שעה)
לשים בסיר את האורז, להוסיף 5 כוסות מים רותחים ואת המלח ולבשל על אש קטנה בסיר מכוסה 45 דקות.
בנפרד לטגן את הבצל עד שמזהיב .
לערבב הכל יחד להוסיף תיבול לפי הטעם – מלח, פלפל, כמון, קינמון, קארי, כורכום. (בעת הניקוי מומלץ להמעיט בתיבול)