לפעמים חברים מודיעים שהם קופצים לביקור. רוצים להגיש מוצרי מזון בריאים טעימים ומהירים להכנה?
קרקרים ביתיים טעימים וממרח מהיר הכנה.
וכמובן ניתן לרענן בירקות חתוכים מוגשים בכוסות יין נמוכות.
"חומוס" עדשים
מצרכים
1 כוס עדשים כתומות
3-4 כפות טחינה
מיץ מחצי לימון (או לפי הטעם)
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל
אופן ההכנה
לבשל את העדשים במים עם מעט מלח כ-20 דקות עד שמתרכך (נעשה ממש דייסה)
לסנן, להוסיף את שאר החמרים ולערבב. אפשר במזלג או בבלנדר או מעבד מזון. (פשוט בד"כ מתעצלים ללכלך את המכשיר בשביל כמות כזו קטנה).
אם יוצא דליל מידי להוסיף עוד מעט טחינה, ואם סמיך אפשר מים או לימון לפי הטעם.
הצעה לתבלינים שונים – כמון וכורכום, או פפריקה חריפה ומתוקה.
למה חומוס – תאמינו לי הטעם והמראה בדיוק כמו חומוס.
קרקר בריאות פיקנטי
מצרכים
1 כוס קמח מלא שטיבל 6
1 כוס קוואקר
1 כפית מחוקה מלח
1/3 כוס שמן זית או קנולה
½ כפית טימין יבש,פלפל שחור גרוס,שן שום כתושה
½ כפית א. אפיה
1 ביצה
אופן ההכנה
מערבבים קמח קוואקר מלח א.אפיה
מחממים מעט את השמן מוסיפים טימין שום פלפל בוחשים מעט(שלא ישרף)
שופכים שמן ותבלינים לקמח מוסיפים ביצה ולשים לתערובת אחידה
משטחים לעובי 1 מ"מ רצוי על נייר אפיה
לאפות 15 דקות 180 מעלות
חותכים לריבועים