מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

פילה אמנון בחרדל יין ודבש

פורסם בתאריך 25.3.2014 ע"י יעל שראל
(אפשר דג אחר, דניס, לברק יהיה מצוין)

מצרכים

4 פילטים של דג נקיים לגמרי מעצמות
4 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות דבש
6 כפות יין
2 כפות שמן זית
מלח פלפל וכוסברה טחונה

אופן ההכנה

לתבל את הדג במלח, פלפל וכוסברה טחונה.

שיטה א:

לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הדגים כשהצד הלבן למטה, לטגן כ-2 דקות, להפוך (כשקל להפריד מהמחבת) וללחוץ מעט כדי שלא יתעגל. כשכל הדגים הפוכים להוסיף את חומרי הרוטב המעורבבים יחד ולהמשיך לבשל עוד כ-3 -4 דקות.

שיטה ב:

ניתן להעביר לתבנית לאחר הטיגון על הצד הראשון לשפוך את הרוטב ולשמור בשלב זה עד לפני ההגשה (אפשר גם יום קודם) ואז להכניס לתנור מחומם ל-180 מעלות לעוד 5 דקות.בצורה הזו אפשר להכין ממש הרבה מנות – למשל לארוחת החג.
מי שממש לא רוצה את שלב הטיגון, יכול להניח את כל הפילטים על תבנית משומנת קלות, לשפוך את חומרי הרוטב, לאפות מכוסה בנייר כסף למשך 5 דקות ועוד 5 דקות פתוח.
פילה אמנון בחרדל יין ודבש

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים