(אפשר דג אחר, דניס, לברק יהיה מצוין)
מצרכים
4 פילטים של דג נקיים לגמרי מעצמות 4 כפות חרדל דיז'ון גרגרים 2 כפות דבש 6 כפות יין 2 כפות שמן זית מלח פלפל וכוסברה טחונה
אופן ההכנה
לתבל את הדג במלח, פלפל וכוסברה טחונה.
שיטה א:
לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הדגים כשהצד הלבן למטה, לטגן כ-2 דקות, להפוך (כשקל להפריד מהמחבת) וללחוץ מעט כדי שלא יתעגל. כשכל הדגים הפוכים להוסיף את חומרי הרוטב המעורבבים יחד ולהמשיך לבשל עוד כ-3 -4 דקות.
שיטה ב:
ניתן להעביר לתבנית לאחר הטיגון על הצד הראשון לשפוך את הרוטב ולשמור בשלב זה עד לפני ההגשה (אפשר גם יום קודם) ואז להכניס לתנור מחומם ל-180 מעלות לעוד 5 דקות.בצורה הזו אפשר להכין ממש הרבה מנות – למשל לארוחת החג.מי שממש לא רוצה את שלב הטיגון, יכול להניח את כל הפילטים על תבנית משומנת קלות, לשפוך את חומרי הרוטב, לאפות מכוסה בנייר כסף למשך 5 דקות ועוד 5 דקות פתוח.
|
|
|