אז קודם כל, למה קוראים לזה המבורגר צמחוני? הרי הרעיון הוא שזה לא יהיה "האם". אבל מה לעשות שקציצות זה לא אטרקטיבי מספיק. אז שיהיה – במאכל הטעים הזה אין ביצים ואין בשר כמובן, המתכון נולד בהשראת מתכון של לקוחה שלי עם טוויסט תזונתי שאני הכנסתי אליו.
מצרכים:
2 סלסלות פטריות (אפשר משני סוגים)
בצל גדול או שניים בינוניים
כוס וחצי עדשים ירוקים מבושלים
3 כפות גדושות קטשופ
3 כפות רוטב סויה
3 כפות גדושות קמח חומוס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
לקצוץ את הבצל והפטריות (אפשר אפילו במעבד מזון, אבל כל אחד לחוד)
לאדות את הבצל עד שנעשה שקוף, להוסיף את הפטריות עד שנעלמים המים, לתבל בפלפל ומעט מלח (כי נכנס אח"כ רוטב סויה) ולהעביר למסננת לנקז את עודף הנוזלים.
להחזיר את התערובת הזו ואת כל שאר החומרים למעבד מזון ולערבל.
אם התערובת לא נדבקת מספיק להוסיף קצת קמח חומוס וליצור קציצות בגודל הרצוי.
עכשיו אפשר לטגן או לאפות.
אם אופים כדאי שלא יהיו דקות מידי כדי שלא יתייבשו, למרוח על התבנית מעט שמן זית,
למרוח עם מברשת מעט שמן זית על הצד החיצוני ולהכניס לאפייה של כ-15-20 דקות בחום 180 מעלות.
אני אוהבת לאפות בתבנית שקעים שטוחים דומים לגודל המבורגר קטן (קוטר 7.5 ס"מ).
|
|
|