מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

חזה עוף במנגו וחלב קוקוס

פורסם בתאריך 15.4.2011 ע"י יעל שראל

חזה עוף במנגו וחלב קוקוס

 

 

מצרכים

500 גרם חזה עוף פרוס (לא דק כמו לשניצלים)

2 כפות קמח תפוחי אדמה

מלח, פלפל אגוז מוסקט (מעט)

2 כף רכז מנגו של פריגת (הקפוא)

חצי כוס ציר עוף (כדאי לקחת מהמרק של החג ואם לא אז מאבקת מרק ומים רותחים)

חצי כוס חלב קוקוס

1/2 כפית משחת קארי ירוק (חריף מאוד, ניתן להשיג במקומות שמוכרים מזון מהמזרח)

2 כפות שמן זית

 

 

אופן ההכנה

לערבב את הקמח והתבלינים בצלחת

לטבול את חזה העוף (כשהוא יבש) בתערובת ולנער מהעודפים שנדבקו

לחמם מעט את השמן ו"לסגור" את העוף בסיר נמוך. לטגן משני הצדדים רק עד שנהיה לבן ולהעביר לצלחת בצד. כשמסיימים לסגור את כל הנתחים מחזירים את כולם לסיר מוסיפים את שאר החומרים . מערבבים את הקארי, רכז המנגו עם הנוזלים ושופכים.

ממשיכים לבשל עוד כ-6 דקות או מעט יותר אם הנתחים ממש עבים.

מתכון זה ניתן להכין מראש ולחמם העוף לא יהיה יבש.

אם עדיין מוצאים מנגו טרי ניתן לקשט עם פרוסות פרי טרי.

אם לא מוצאים משחת קארי, ניתן להשתמש במשהו חריף אחר כמו סחוג ירוק או צ'ילי יבש.

השילוב של החריף והמתוק הוא שעושה את המנה מיוחדת.

 

חזה עוף במנגו וחלב קוקוס

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים