לבצק
2 ½ כוסות קמח כוסמין מלא
½ כפית סודה לשתיה
¾ כוס מיץ תפוזים
2 כפות שמן קוקוס (הוא קשה אפילו יוצר מחמאה אז לפעמים צריך לחמם מעט)
(אם אין גם לא נורא אפשר שמן קנולה מכבישה קרה)
¼ כוס סירופ תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר (זה של סיידר הגליל)
1-2 כפות סירופ אגבה או מייפל או דבש.
למלית
100 גרם תמרים מגולענים
100 גרם אגוזים
100 גרם תפוח קלוף או שילוב של בננה ותפוח (יחד 100 גרם)
אופן ההכנה
לנפות את הקמח עם הסודה לשתייה.
להוסיף את שאר החומרים וללוש לבצק נעים לעבודה (אם דביק להוסיף ממש מעט קמח- עדיף להוסיף בזמן הרידוד אם צריך)
לטחון את כל חומרי המלית .
לרדד את הבצק ממש דק, לקרוץ עיגולים ולשים על כל עיגול, עם כפית, מעט מלית.
לקפל משלושה כיוונים וליצור אוזניי המן, להדביק ממש טוב.
אם נשארת מלית אפשר לחזור למתכון של "כדורי בריאות" ולהכין כדורים כאלו מהשארית.
לאפות בחום של 180-200 מעלות (תלוי בתנור) למשך כ-15 דקות עד שמשחים . לשים לב כי הבצק כהה מראש.