סלט מרענן שמתאים ללוות את ארוחות החורף הכבדות. מכין הרבה ירקות לבנים שעוזרים לחיזוק המערכת החיסונית.
המתכון בהשראת אחד הסלטים שלמדתי בקורס הבישול אצל אורן גירון.
סלט שורשים ועוד
מצרכים
1 תפוח עץ
1 קולורבי
2 יח' גזר קלוף
1 יח' שורש סלרי, קלוף
¼ ראש כרוב בינוני
½ צרור סלרי אמריקאי
50 גרם צימוקים
50 גרם אגוזים פקאן
פילה (החלק הפנימי של הפלח בלי העטיפה) מתפוז/אשכולית אחת
לרוטב
½ כף חרדל דיז'ון (לא גרגרים)
2 שיני שום כתושות
1 כפית דבש
מיץ וגרדה מלימון
מיץ מתפוז
150 מ"ל שמן (חלק זית וחלק קנולה)
מלח פלפל
אופן ההכנה
לחתוך את התפוח, הגזר, הקולורבי והסלרי לגפרורים
לחתוך את הסלרי האמריקאי לרוחב
לחתוך את הכרוב לשערות דקות
לערבב את הירקות בקערה.
להכנת הרוטב: לשים בקערה את כל החמרים פרט לשמן, תוך כדי טריפה מתמדת להוסיף את השמן עד שנוצר רוטב דמוי מיונז.
לצקת על הירקות, להוסיף את האגוזים, הצימוקים ופילה האשכולית.