מצרכים
כוס שבבי סויה (פתיתי שפע) יבשים
1-2 כוסות שעועית אדומה מבושלת (אפשר סנפרוסט)
2 כוסות ציר ירקות
בצל גדול
4 שיני שום
4 עגבניות טריות
100 גרם רסק עגבניות
שבבי צ'ילי יבש (לפי כמה חריף שרוצים)
מלח, פלפל, קורט סוכר,עשבי תיבול שאוהבים
אופן ההכנה
להשרות את שבבי הסויה בכוס ציר ירקות (אם הציר נטול מלח, להוסיף 2 כפות רוטב סויה)
לקצוץ את הבצל והשום.
לקלף את העגבניות ולטחון אותן
בווק או סיר רחב ונמוך לאדות את הבצל עד ששקוף, להוסיף את השום התבלינים, העגבניות והרסק. לבשל כחמש דקות עד שצבע הרוטב מעמיק,
להוסיף את שבבי הסויה ולהמשיך לבשל עוד כחמש דקות. להוסיף את השעועית ואם יש צורך עוד ציר ירקות, לבשל עוד חמש דקות, לתקן תיבול ולהגיש עם אורז בסמטי מלא או לבן.