מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

נזיד עדשים שחורות

פורסם בתאריך 21.11.2012 ע"י יעל שראל

עכשיו שהחורף בפתח אנו עוברים למתכונים במהדורת חורף,

כמעט מרק אבל לא ממש מרק - היו שמכרו את נשמתם בעבורו ...נזיד עדשים

 

נזיד עדשים שחורות

 

50 גר' שמן זית (במקור חמאה)

בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות, אפשר לשלב עם סלרי שורש
כף קמח מלא

4 כוסות מים

כוס ציר בקר, עוף או ירקות

1 כוס  עדשים שחורות (לשטוף)

צרור קטן טימין
6 עלי דפנה

3 כפות יין אדום
מלח ים ופלפל שחור, טחון טרי

להמיס את שמן הזית בסיר כבד ולהוסיף בצל, גזר וסלרי, עד שמתרככים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את העדשים, הטימין ועלי הדפנה. ממליחים ומפלפלים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות אך לא יותר מדי.


נזיד עדשים שחורות

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים