עכשיו שהחורף בפתח אנו עוברים למתכונים במהדורת חורף,
כמעט מרק אבל לא ממש מרק - היו שמכרו את נשמתם בעבורו ...נזיד עדשים
נזיד עדשים שחורות
50 גר' שמן זית (במקור חמאה)
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות, אפשר לשלב עם סלרי שורש
כף קמח מלא
4 כוסות מים
כוס ציר בקר, עוף או ירקות
1 כוס עדשים שחורות (לשטוף)
צרור קטן טימין
6 עלי דפנה
3 כפות יין אדום
מלח ים ופלפל שחור, טחון טרי
להמיס את שמן הזית בסיר כבד ולהוסיף בצל, גזר וסלרי, עד שמתרככים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את העדשים, הטימין ועלי הדפנה. ממליחים ומפלפלים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות אך לא יותר מדי.