מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

ממולאים צמחוניים

פורסם בתאריך 10.10.2012 ע"י יעל שראל

מצרכים

ירקות שונים –

קישואים

עגבניות

בצל

פלפלים אדומים או ירוק בהיר

כוס שבבי סויה יבשים מושרים בציר ירקות ומעט סויה

 כ-4 עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

עלים משני גבעולי נענע

ושני גבעולי סלרי

כוס אורז מלא

עשבי תיבול קצוצים

בצל נוסף לאורז ובצל נוסף לרוטב

3 שיני שום חתוכות

(אפשר חמוציות, צנוברים)

פלפל חריף או מעט צילי אם רוצים

 

אופן ההכנה

אם הקישואים אינם ממש קטנים חוצים אותם ומוציאים את הליבה עם קישואן(שומרים את הפנים לרוטב)

עם כפית פריזיאן לרוקן את תוכן העגבניות (לשמור את התוכן לרוטב)

את הבצלים לחרוץ לאורך עד קו האמצע ולחלוט כ-2 דקות במים רותחים, להוציא ולקרר.

להוציא גלד גלד של בצל כל עוד הגודל מתאים בגודלו לעטוף כמות סבירה של מילוי

 

הכנת המלית

לקצוץ בצל אחד לאדות במעט שמן זית, להוסיף חמוציות או צימוקים ואם רוצים גם צנוברים, להוסיף את שבבי הסויה לאחר שמסננים אותם מעודף הנוזל, לערבב מעט, להוסיף את האורז, לתבל במלח ופלפל ולהוסיף 2 כודות מים, להביא לרתיחה, להקטין את האש ולכסות, לבשל כ-35-40 דקות עד שהמים נספגים (האורז רק 3/4 מוכן). כשמכבים את האש להוסיף את עשבי התיבול ולערבב. להעביר לקערה רחבה שיתקרר.

 

הרוטב

לאדות מעט בצל, אם מוסיפים פלפל חריף להוסיף להוסיף פנים הקישואים והעגבניות, להוסיף עגבניות מרוסקות, את רסק העגבניות, השום לערבב, לתבל במלח ופלפל להוסיף את הנענע, להביא לרתיחה , לדאוג שכמות הרוטב תהייה די גבוהה (בהמשך אפשר להשלים)

 

התבשיל

בעזרת כפית למלא את הירקות עד ל-3/4 הגובה במלית, להניח בתוך הסיר כך שיהיו צפופים, וכך ישמרו אחד על השני שלא יתהפכו ותכנם ישפך. במידה וגובה הרוטב מאוד נמוך להוסיף מעט מים רותחים, ולתקן תיבול במידת הצורך.

לבשל על אש קטנה כ-40 דקות. מידי פעם לשפוך מהרוטב על הירקות כך שיספק בתוכן אל המלית.

 

ממולאים צמחוניים

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים