מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

מאפינס תפוחים - אגסים

פורסם בתאריך 9.9.2012 ע"י יעל שראל

אז מה עם תפוח בדבש לאנשים עם סוכרת? טוב,  לא בדיוק – אבל תשמעו מה רקחתי

חשוב לציין: אנשים עם מסוכרת חייבים לבדוק את מצב הסוכר לאחר כל מזון חדש שהם מנסים ויש להתייחס למנה כזו לפחות כאל מנת פרי.

 

מאפינס תפוחים/אגסים

 

3 תפוחים חתוכים לקוביות

3 אגסים חתוכים לקוביות

100 גרם חמוציות ללא סוכר

150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

1 ½ כוס סוכר לייט כפית לכפית (מכסה צהוב)

4 ביצים

2 ½ כוסות קמח תופח מלא (או קמח מלא רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה)

1 ½ כוס שמן קנולה

כפית קינמון

¼ כוס תרכיז תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר של סיידר הגליל  -זה התחליף לדבש.

 

אופן ההכנה

להשרות את התפוחים והאגסים בתרכיז התפוחים

להקציף את הביצים שלמות עם הסוכרלייט עד לקצף בהיר

להוסיף את השמן ולהמשיך להקציף, להוסיף את הקמח והקינמון, לערבב היטב – משלב זה אפשר עם כף עץ,

להוסיף את התפוחים והצימוקים ואת האגוזים ולערבב היטב .

לצקת לתבנית שקעים מסיליקון משומנת או לשתי תבניות אינגליש קייק.

לאפות 20 דקות ב-180 מעלות.

 

אפשר להשאיר כמה אגסים ולחתוך אותם לקישוט.

אני עשיתי קישוט שונה למאפינס ללא סוכר ולאלו עם סוכר. כך כששולפים מהפריזר יודעים מה כל אחד.

דרך אגב – אותו מתכון עם סוכר חום במקום הסוכרלייט למי שאינו סוכרתי.

מאפינס תפוחים - אגסים

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים