אז מה עם תפוח בדבש לאנשים עם סוכרת? טוב, לא בדיוק – אבל תשמעו מה רקחתי
חשוב לציין: אנשים עם מסוכרת חייבים לבדוק את מצב הסוכר לאחר כל מזון חדש שהם מנסים ויש להתייחס למנה כזו לפחות כאל מנת פרי.
מאפינס תפוחים/אגסים
3 תפוחים חתוכים לקוביות
3 אגסים חתוכים לקוביות
100 גרם חמוציות ללא סוכר
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1 ½ כוס סוכר לייט כפית לכפית (מכסה צהוב)
4 ביצים
2 ½ כוסות קמח תופח מלא (או קמח מלא רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה)
1 ½ כוס שמן קנולה
כפית קינמון
¼ כוס תרכיז תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר של סיידר הגליל -זה התחליף לדבש.
אופן ההכנה
להשרות את התפוחים והאגסים בתרכיז התפוחים
להקציף את הביצים שלמות עם הסוכרלייט עד לקצף בהיר
להוסיף את השמן ולהמשיך להקציף, להוסיף את הקמח והקינמון, לערבב היטב – משלב זה אפשר עם כף עץ,
להוסיף את התפוחים והצימוקים ואת האגוזים ולערבב היטב .
לצקת לתבנית שקעים מסיליקון משומנת או לשתי תבניות אינגליש קייק.
לאפות 20 דקות ב-180 מעלות.
אפשר להשאיר כמה אגסים ולחתוך אותם לקישוט.
אני עשיתי קישוט שונה למאפינס ללא סוכר ולאלו עם סוכר. כך כששולפים מהפריזר יודעים מה כל אחד.
דרך אגב – אותו מתכון עם סוכר חום במקום הסוכרלייט למי שאינו סוכרתי.