אז שוב כדרכי – אני משאירה את הגפילטע למישהו אחר והולכת על מנת דג אחרת.
מישהו אמר לי שזה פשוט נורא שהכנסתי פריגת תפוזים למתכון "בריא" אז יאללה הפעם בלי פשרות
ואיזו מנת בריאות! - גם דג מהים הצפוני וגם אגוזים "פצצת אומגה 3"
.
פילה סלמון בקראסט אגוזים
מצרכים
פילה סלמון שלם ונקי לגמרי מעצמות
100 גרם אגושי לוז
100 גרם אגוזי פקאן
100 גרם אגוזי מלך
כ 2 כפות שמן זית
2 כפות טימין טרי קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
אכן- להוציא ממש את כל העצמות עם פינצטה מיוחדת (שכן מכסים את הדג באגוזים ויהיה קשה לאכול)
להניח את הדג על תבנית פיירקס בגודל מתאים
להכניס את כל שאר המצרכים חוץ מהלימון למעבד מזון ולטחון לרמה בינונית – כך שאם אתם לקוחים מעט מהעיסה ביד אפשר להדק אותה לגוש – אם לא מתאחד אפשר להוסיף עוד מעט שמן, אבל שעדיין ישארו קצת חתיכות של אגוזים
לזלף את הלימון על הדג (אם יש הרבה מיץ בלימון, לא להציף את הדג)
להדק את עיסת האגוזים על הדג כך שתכסה את כולו.
לכסות את התבנית בנייר כסף – לאפות ב-180 מעלות 10-15 דקות (תלוי בעובי הדג) להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כ-5-7 דקות עד שהאגוזים משחימים.