מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

פילה דניס על פרוסת חציל קלוי בטחינה

פורסם בתאריך 10.4.2012 ע"י יעל שראל

מצרכים

 

6 פרוסות פילה דניס נקיות לגמרי מעצמות

6 פרוסות גדולות בעובי 1. ס"מ של חציל (פרוס לאורך)

 

מצרכים לטחינה

250  גרם טחינה

מיץ מלימון

3 שיני שום כתושות

מים עד לסמיכות הרצויה.

מלח

 

צנוברים לעיטור

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את החציל לאורך, ממליחים ומשאירים לכחצי שעה. מנגבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית .
  2. מחממים תנור ל- 200   מעלות  מכניסים את התבנית ל15-20 דקות, עד שמשחים מעט.
  3. ממליחים ומפלפלים את הדגים כשהם
  4. מניחים על כל פרוסת חציל פרוסת דג.
  5. מכינים את הטחינה (לפי הטעם – אפשר בהחלט להוסיף פטרוזיליה ופלפל חריף ולהכין כמות גדולה יותר שיהיה בבית).
  6. שופכים על כל מנת דג כף נדיבה של טחינה, מעטרים בצנוברים ומכניסים לתנור לכ-15 דקות. אם הדגים מעוד עבים ייתכן יותר זמן.
פילה דניס על פרוסת חציל קלוי בטחינה

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים