מצרכים –
6 פרוסות פילה דניס נקיות לגמרי מעצמות
6 פרוסות גדולות בעובי 1. ס"מ של חציל (פרוס לאורך)
מצרכים לטחינה
250 גרם טחינה
מיץ מלימון
3 שיני שום כתושות
מים עד לסמיכות הרצויה.
מלח
צנוברים לעיטור
אופן ההכנה
- פורסים את החציל לאורך, ממליחים ומשאירים לכחצי שעה. מנגבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית .
- מחממים תנור ל- 200 מעלות מכניסים את התבנית ל15-20 דקות, עד שמשחים מעט.
- ממליחים ומפלפלים את הדגים כשהם
- מניחים על כל פרוסת חציל פרוסת דג.
- מכינים את הטחינה (לפי הטעם – אפשר בהחלט להוסיף פטרוזיליה ופלפל חריף ולהכין כמות גדולה יותר שיהיה בבית).
- שופכים על כל מנת דג כף נדיבה של טחינה, מעטרים בצנוברים ומכניסים לתנור לכ-15 דקות. אם הדגים מעוד עבים ייתכן יותר זמן.