קינוח טפיוקה קר/חם
מצרכים
1/2 כוס טפיוקה
2 כוסות מים
4 כפות סוכר/ ניתן להחליף ב3 כפות סירופ אגבה
1 פחית חלב קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל טהור.
פרי כלשהו חתוך כמו תותים, פסיפלורה, פטל
אפשר לקצוץ פיסטוקים לקישוט
אופן ההכנה
לבשל טפיוקה עם מים על אש בינונית עד שהגרגרים שקופים – כ-20 דקות והתערובת מסמיכה.
להוסיף סוכר/אגבה
להוסיף את חלב הקוקוס
ולבשל עוד מספר דקות.
לקרר מעט ולמזוג לגביעים אישיים קטנים.
להוסיף פסיפלורה או פטל או כל פרי שמתחשק, או את שבבי הפיסטוק.
מלבי חלב קוקוס –
אפשר להחליף את הטפיוקה בקורנפלור – 4 כפות
להוסיף כמה טיפול תמצית ורדים (להיזהר - לא יותר מידי, זה נהיה מר) ולוותר על הוניל
על מלבי לפזר רק פיסטוקים – הפירות פחות מתאימים.