חיפשתי מתכונים שכיף להכין עם ילדים והם גם בריאים והנה מצאתי משהו ממש מדליק – בייגלך מקמח מלא
בייגלך מקמח מלא
מצרכים
12 גרם שמרים יבשים
260 מ"ל מים
2 כפות דבש
½ מק"ג קמח מלא מנופה
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום
קצח
מלח גס
זעתר
אופן ההכנה
- שמים במיקסר עם וו גיטרה (לילדים אפשר לתת ללוש בידיים על השיש) את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 8-10 דקות לקבלת בצק חלק.
- מניחים להתפחה מכוסה במגבת לחה למשך כ-40 דקות.
- לשים מעט את הבצק ומחלקים ל-16 חתיכות שוות (אפשר להעזר במשקל – לשקול את כל הבצק ולחלק ל-16).
- מכל חתיכה מגלגלים לגליל ארוך (נחש). יוצרים צורה של האות ע בכתב, מפתלים עוד פעם אחת, מקפלים לתוך העיגול של ה-ע ופותחים את האוזניים לבייגלה יפה.
- טורפים ביצה עם מעט מים. בקערית נפרדת שמים שומשום טובלים כל בייגלה בביצה ואח"כ בשומשום ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אני עשיתי 4 עם שומשום, אח"כ הוספתי לקערית קצח, ועשיתי 4 עם שומשום וקצח ואז הוספתי מלח ים גס ועשיתי 4 עם שומשום ומלח ואח"כ הוספתי זעתר ועשיתי 4 עם שומשום זעתר ומלח.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של כ-25 דקות.
|
|
|