מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

לביבות תרד

פורסם בתאריך 20.12.2011 ע"י יעל שראל

ומה אפשר בריא לחנוכה?

 

סופגניות אפויות לטעמי זה לא נותן מענה לציפיות שלנו – אז כל אחד יחליט אם הוא מוכן פעם אחת באמת לחטוא אבל בגדול – כי אם יש משהו באמת לא בריא זה הצרוף של המון קמח לבן וסוכר שמטוגן בשמן עמוק.

 

מה שכן אפשר לגוון את הלביבות – במקום או בנוסף לתפוחי אדמה – בטטה, תרד, קישואים ואת כל אלו אין קושי להכין גם ללא גלוטן. ניתן תמיד להחליף את הקמח בבלילה בקמח אורז/קינואה/תירס.

 

לביבות תרד

 

1/5 ק"ג עלי תרד שטופים

בצל גדול חתוך לקוביות

3 שיני שום

2 ביצים

2 כפות קמח כלשהו

מלח

פלפל

אגוז מוסקט מגורר

 

אופן ההכנה

לאדות את הבצל בשתי כפות שמן זית

להוסיף את השום והתרד, לאדות עד שמוציא מים (זה יפחית את נפחו בערך לרבע) להוסיף את התבלינים, לסנן ולהעביר לקרש חתוך. בעזרת סכין לקצוץ כך שלא יהיו חתיכות גדולות מידי של עלי תרד ולהעביר לקערה.

להוסיף את הביצה והקמח.

וכאן שוב השאלה האם לטגן או לאפות – אז אני אומרת לטגן בשמן זית להחליף את השמן אם עושים כמות גדולה וכך נמנע השימוש בשמן שכבר התחמצן.

ניתן גם לאפות בתבנית שקעים שטוחים או להניח בעזרת כף על נייר אפייה משומן.

לביבות תרד

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים