מצרכים
חבילת דפי אורז גדולים
1 בצל גדול פרוס לרצועות
3 שיני שום קצוצות
כ-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
3 גזרים חתוכים לגפרורים
2 קישואים חתוכים לגפרורים
3 פלפלים (אפשר שלושה צבעים)חתוכים לרצועות דקות
1/4 ראש כרוב פרוס לרצועות דקות
צרור בצל ירוק
סלסלת נבטי מאש (נבטים סיניים)
שמן שומשום למריחה
רוטב סויה ללא גלוטן
לרוטב
1/3 כוס רוטב סויה ללא גלוטן
2 כפות מירין
2 כפות חומץ אורז
1/2 כפית שמן שומשום
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
שן שום כתושה
בצל ירוק אחד קצוץ דק
צילי יבש (חריף) לפי הטעם
אופן ההכנה
להכין "מוקפץ מכל הירקות – להקפיץ בשמן את הבצל, אחר כדקה להוסיף את השום והג'ינג'ר, להקפיץ עוד כדקה, להוסיף את הגזר, הקישואים, הפלפלים, להקפיץ עוד כשתי דקות, להוסיף את הכרוב ולהקפיץ עוד כדקה. את הנבטים והבצל הירוק להשאיר טריים.
לסדר לפניכם כלי עגול (כמו תבנית פאי סגורה, או מחבת גדול) שיכיל את קוטר דפי האורז ולמלא את הכלי במים, להכין גם את המוקפץ, סלסלה עם הנבטים ובצל ירוק חתוך לחתיכות באורך דומה לגפרורי הירקות. כמו כן להכין מגבת מטבח נקייה, ותבנית או קופסה מתאימה שמרחתם עליה עם מברשת מעט שמן שומשום.
להשרות במים 2 דפי אורז, להניח דף אחד על המגבת ולספוג את עודף המים בעדינות.
להניח מעט מהמוקפץ בחלק המרוחק של העלה קצת לפני הקצה, להוסיף מעט נבטים טריים ובצל ירוק, לקפל קיפול אחד מהצד הרחוק על הירקות, לקפל משני הצדדים ולגלגל מהחלק הרחוק עד הסוף. להניח על התבנית המשומנת ולהמשיך לגלגל.
בסיום למרוח מעל כל הספרינגרולס שמן שומשום (כדי שלא יתייבש).
לערבב את כל חומרי הרוטב.
המנה מוכנה להגשה. ניתן לשמור במקרר מכוסה היטב אפילו שלושה ימים.
אפשר להכניס למילוי רצועות של טופו מושרה ברוטב סויה ללא גלוטן, או רצועות חביתה.
אם אתם רגישים לגלוטן ומתלבטים בנוגע למתכונים המתאימים עבורכם, הנכם מוזמנים ליצור קשר דרך מתכון בהתאמה אישית על מנת להתייעץ עם יעל שראל, שפית ונטורפתית בעלת נסיון וידע רב בנוגע למתכונים ספציפיים אשר תהיו מעוניינים להתאים במיוחד עבורכם.
כמו כן תוכלו להשתתף במגוון סדנאות בישול המותאמות לרגישים לגלוטן, לפרטים אודות מועדי הסדנאות צרו קשר דרך טופס יצירת קשר או התקשרו לטלפון 052-2453318