מאז הופעתה של הקינואה ברשימת חומרי הגלם המוכרים בארצנו, יצא לה שם של גיבורת המטבח הבריא. כל מסעדה שרוצה להתהדר באיזו מנה בריאה עושה זאת עם מנה שמכילה קינואה, אלא שצריך לדעת מה כן ומה לא בקינואה.
לא אפרט כאן ערכים תזונתיים מדויקים אפשר להיכנס לאתרhttp://www.askmefood.co.il/GramineaeFabaceae/quinoaH.aspx
ולבדוק אלא רק באופן כללי כדאי להבין – הקינואה אמנם אינה דגן מבחינה בוטנית אך מכילה מרכיבים דומים ולכן מתייחסים אליה בצדק כדגן.
מה שמעניין הרבה אנשים הוא כמה קלוריות – אז קינואה מאוד דומה בערך הקלורי לאורז (כ-370 קלוריות ל-100 גרם קינואה מבושלת)בנושא הסיבים שהוא גם מאוד חשוב יש הבדל גדול בדיווחים על כמות הסיבים, אך בכל מקרה היא לא מאוד גדולה.
מה שחשוב הוא שהחלבון שבקינואה הוא חלבון מלא – המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות דבר שקיים רק בעוד שני צמחים (סויה ואמרנו). חשוב גם לדעת שכמות החלבון אינה מאוד גדולה, כך שקינואה לא ממש יכולה להחליף מנת חלבון עבור צמחוניים וכדאי להוסיף עוד מקור חלבון.
הקינואה עשירה במינרלים וכמות האשלגן בה גבוהה מאוד, דבר שאנו מעוניינים בו בשל כמות הנתרן הגבוהה שאנו צורכים במזונות אחרים (שכן אנו רוצים לשמור אל מאזן נכון של נתרן ואשלגן במזון).
אלמנט חשוב נוסף הוא שקינואה אינה מכילה גלוטן ולכן כל התבשילים וכן הקמח שעשוי ממנה מתאימים לאנשים הסובלים מרגישות לגלוטן.
אם הנכם רגישים לגלוטן אתם מוזמנים להתייעץ עימי בנוגע לבישול ללא גלוטן כמו כן הנכם מוזמנים להשתתף במגוון
סדנאות בישול ללא גלוטןלכן, כשאני מכינה קינואה בד"כ אני משלבת אותה עם הרבה ירקות אחרים כך אני מוסיפה הרבה סיבים ומורידה את הערך הקלורי של המנה. להלן קישורים למתכונים של קינואה כסלט – "טאבולה קינואה" וקינואה כתבשיל חם – "קינואה רטטוי".
הכנת קינואה - כוס קינואה
- 1 1/2 כוסות מים רותחים מהקומקום
- מעט מלח
להביא את הקינואה עם המים והמלח לרתיחה, לכסות את הסיר ולהנמיך את האש.
לבשל 15 דקות, לכבות את האש ולהשאיר סגור עוד 10 דקות.