יותר ויותר אנשים בשנים האחרונות מחליטים לאמץ אורח חיים בריא, לשנות את התזונה לתזונה בריאה, לעסוק בספורט ולבצע פעילויות לשיפור איכות החיים. ישנן כאלה שעושים זאת לבד תוך כדי קריאת ספרים, קריאת מאמרים ומתכונים ברשת האינטרנט העמוסה או בהתייעצות אישית עם איש מקצוע (דיאטנית או אפילו מאמן אישי). אופציה נוספת עומדת בפניהם והיא הרשמה לסדנא המלמדת בישול בריא. מדובר בסדנאות של כמה משתתפים ועוסקים שם בעקרונות של הבישול הבריא, דברים חשובים שכדאי לדעת וכמובן תפריטים ומתכונים הלכה למעשה.
למה עדיף להירשם לסדנא?
לאינטרנט ולספרי הבישול יש ההיצע שלהם, אך להשתתפות בסדנת בישול בריא יש ערך מוסף: השתתפות בסדנא עם אנשים אחרים גורמת לסדנא להיות מחייבת, ניתן לחלוק מידע וידע בין האנשים, שכן "אין חכם כבעל ניסיון", ועצות של אדם אחד יכולות להיות טובות ומועילות עבור אדם אחר, כמו כל מיני עצות שגם חיפוש באינטרנט לא יימצאו בקלות. בנוסף, הדינמיקה של קבוצת אנשים תעשה את הסדנא לקלילה ונעימה, ועשויה להיות מלווה בבדיחות, הומור וכמובן על הכרות אישית שתלך ותירקם בין המשתתפים.
למה מתכוונים כשאומרים בישול בריא?
מי שמעוניין לאמץ אורח חיים בריא מתבסס על מספר עקרונות ומציב לעצמו איסורים ואתגרים קולינריים, כאלה שבזכותם לעיתים הוא יצרוך פחות קלוריות בכל יום, או מה שנקרא יצרוך את הקלוריות הבריאות, הוא יידע מה עדיף מבחינה תזונתית כשיהיה עליו להשוות בין מספר אופציות של מזונות, ויכיר סוגי מזונות חדשים שיש להם ערכים תזונתיים טובים וגבוהים שכדאי להכניס לתפריט היומי או השבועי. מזונות שידוע שכדאי להעדיף: מנות אפויות על פני מנות מטוגנות, צריכה של לחמים ומאפים העשויים מקמח מלא ולא מקמח לבן רגיל, שימוש מועט ככל האפשר בסוכר ואכילה של מזון טרי ככל האפשר.
בנוסף לסדנאות, כדאי ללוות את התהליך בבדיקות דם ובמידת הצורך ליווי רופא/דיאטנית/ נטורופת/ית.